Sekilas Pandang

perjuangan si kecilSelamat sejahtera…sebenarnya saya masih baru dalam arena penternakan ni…nak buat wordpress ni pun masih terkial-kial lagi…tapi niat saya cuma satu iaitu untuk berkongsi pengalaman dengan semua berkaitan pertanian dan penternakan supaya kita sama-sama dapat faedah daripadanya….Semua orang ada cita-cita…dan cita-cita saya ialah untuk menjadi peneraju industri penternakan kambing ni….menjadikan kompeni yang telah berjaya sebagai idola saya…INSYAALLAH!!

Ok…cerita pasal kambing ni…sekarang ni dah banyak orang bela kambing…ada yang nak bela modal takde, ade yang nak pinjam bank, ade yang pinjam mak bapak…..memacam lagila….jangan merompak sudah…..sebenarnya kita tidak perlu terpengaruh dengan kandang yang besar-besar….diaorang tu memang dah established (ada juga yang terikut dgn cara ni walaupun baru). Memang dulu saya terpengaruh….tapi…lawatan saya ke kandang seorang penternak veteran…menyedarkan saya dari mimpi…kandang dia cukup simple…tapi kambing dia banyak…sampai tak larat nak jaga….hehehehe

Dengan semangat Malaysia Boleh! Usaha dan yang paling penting berdoa kepada ALLAH supaya dipermudahkan segala urusan…ALHAMDULILLAH….projek saya telah berjalan dengan lancar dan sekarang ini dalam proses menambah kandang dan kambing…INSYAALLAH!!

Hubungi saya melalui email berikut sekiranya terdapat sebarang pertanyaan dan saya akan sebaik mungkin membantu. Terima kasih.

aminagrotech@yahoo.com

%d bloggers like this: