Update Gambar Masa Buat Pagar

p1000134.jpgp1000149.jpgp1000151.jpgp1000148.jpgpagar roboh

Kat kawasan kebun ni dah ade pagar kawat…so saya bukak dulu pagar tu….sebab ikut plan pagar tu akan dipasang semula…so ade 2 lapis pagar la….takut gak kalu ade pencuri ni….Oleh kerana lori tak dapat masuk sampai ke pintu kandang…kami terpaksa memikul batang konkrit untuk bawak pagar lebih kurang 150 meter dari tempat di mana lori punggah…

Makan masa dan tenaga….nak buat camne…nak kurangkan kos…modal ciput la katakan…hehehe….takpela…perlahan-lahan janji selamat…nanti saya sambung lagi..Jumpa nanti.

Advertisements

Ternakan Ikan Keli Dalam Kanvas

kelikelikelikeli

Kebetulan…minggu lepas…saya ade masa free…saya pergi melawat pusat ternakan ikan keli dalam kanvas. Bertempat di Bandar Seri Ehsan, berdekatan Genting Sanyen, jalan menghala ke Banting-Bukit Changgang…saya bertemu Abg Ridzuan…seorang penternak baru..di mana beliau langsung takde pengalaman dalam ternakan ikan ni dan mengambil langkah berani dengan berhenti kerja makan gaji….buat projek ikan ni full time…syabas!! Saya tanya dia…susah ke bang bela ikan ni? Mmm….dia kata…taklah sangat cuma kena jaga kebersihan air…makan….yang dia paling takut ialah…orang curi…sebab dia buat kat halaman rumah je. Kebetulan rumah yang dia sewa tu corner lot….rumah dia kat tempat lain tapi dalam taman tu juga la….mmm…nanti sambung la….ade keje plak.